consult thermografie rug- en zadelcheck

Thermografie
“Rug- en Zadelcontrole”

Consultaanvraag

 Rug- en Zadelcontrole

Dit onderzoek is uitermate goed inzetbaar als blessurepreventie methode 2 x per jaar of  1x per kwartaal. Geen afwijkende warmtepatronen in de rug zichtbaar dan in de meeste gevallen ook geen vage (niet getoonde) pijn in een been.  

Om een consult goed te kunnen voorbereiden hebben we altijd een ingevuld consultformulier van u nodig. U ontvangt daarna onze belangrijke richtlijnen om het maximale uit het thermografisch onderzoek te kunnen halen.

Deze belangrijke richtlijnen niet per mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Werkwijze:  We maken een opname van de rug, daarna laten we het paard lopen aan de longeerlijn, bekijken het ruggebruik en beweging. Zien we afwijkende warmtepatronen in de rug dan bekijken we ook de pasvorm van het zadel op de rug van het paard. Met dit onderzoek kunnen we u vertellen of het paard rugpijn heeft. En of het zadel hier een rol bij speelt.

Indien gewenst dan kan dit onderzoek tegen geringe extra kosten aangevuld worden met rijden onder het zadel. Er worden dan ook opnames gemaakt van het zadel na het rijden. Dit kan ter plaatse besproken worden.

Wilt u het thermografisch onderzoek “Rug- en Zadelcontrole” aanvragen vul dan het formulier in.

Consult aanvragen

Thermografie "Rug- en Zadelcontrole"

Gegevens eigenaar

Gegevens opdrachtgever

Alle belangrijke informatie gaat naar dit email adres! Controleer dit email adres goed op fouten.

Bij thermografie aan stal vermeld hier het staladres

—————————————

U kunt maximaal 4 paarden per formulier aanmelden.  

—————————————

Gegevens 1e paard / pony voor rug- zadelcontrole.

—————————————

Gegevens 2e paard / pony voor rug- zadelcontrole.

—————————————

Gegevens 3e paard / pony voor rug- zadelcontrole.

—————————————

Gegevens 4e paard / pony voor rug- zadelcontrole.

Rug- Zadelcontrole: In vrijwel alle gevallen maken we thermografiebeelden voor en na longeren.
Praktijk Healthy Horse is gespecialiseerd in het uitvoeren van thermografisch onderzoek bij paarden. We hebben een goede samenwerking met verschillende 1e en 2e lijns paardenklinieken in Nederland en Belgie voor vervolgonderzoek/behandeling. Voeren wij het thermografisch onderzoek uit op een paardenkliniek dan heeft u de mogelijkheid aanvullend onderzoek te laten uitvoeren aansluitend aan het thermografisch onderzoek. De dierenarts bespreekt dan direct het plan van aanpak met u. Alle kosten gemaakt door handelingen en/of behandelingen door de dierenarts zijn uiteraard niet inbegrepen en moet u aan de desbetreffende dierenarts betalen. Indien gewenst kunt u vooraf deze kosten op de dag zelf met de dierenarts bespreken. U bent nimmer verplicht tot verder onderzoek en/of behandeling.

De thermografist houdt zich enkel bezig met thermografisch onderzoek en behandeld uw paard niet!

U ontvangt direct een automatisch bericht na verzenden met belangrijke informatie.  Niet ontvangen? Controleer uw spammap of neem contact met ons op.

Wordt het formulier niet verzonden? Controleer dan of de verplichte velden ingevuld zijn! Dit zijn de invulvelden met een sterretje*

Belangrijk:  Dit thermografisch onderzoek moet in een tochtvrije ruimte met een vlakke droge vloer uitgevoerd  worden, zonder directe inval van zonnestralen door het dak!  En er is een ruimte nodig waar het paard gelongeerd kan worden!