consult thermografie rug- en zadelcheck

Thermografie
“Rug- en Zadelcontrole”

Consultaanvraag

 Rug(pijn)- en Zadelcontrole

Dit onderzoek is uitermate goed inzetbaar als blessurepreventie methode 1 x per jaar. Geen afwijkende warmtepatronen in de rug zichtbaar en aan de onderkant van het zadel? Perfect ga zo door! Wel afwijkende patronen? Dan ben je er vroeg bij en kun je verergering voorkomen!  

Om een consult goed te kunnen voorbereiden hebben we altijd een ingevuld consultformulier van u nodig. U ontvangt daarna onze belangrijke richtlijnen om het maximale uit het thermografisch onderzoek te kunnen halen.

Deze belangrijke richtlijnen niet per mail ontvangen? Neem dan contact met ons op. ERG BELANGRIJK!

Werkwijze:  We maken opnames voor + na beweging onder het zadel. Doel van dit onderzoek is in beeld brengen of je paard pijn voor jou verbergt. Wat de mate van schade is en we gaan op zoek naar de oorzaak. Paarden zijn meesters in het verbergen van pijn!

Eventuele oorzaken kunnen zijn:

  1. Een scheve belasting van de rug. Door een scheef zittende ruiter? Of zet het paard/pony de ruiter scheef? Ook dat kan. Niet altijd ligt het aan de ruiter.
  2. Een zadel, singel of dekje dat toch op verschillende punten teveel drukt en schade veroorzaakt? Ook dat is mogelijk. Een zadelpasser of zadelmaker kan gewoonweg niet alles zien wat er onder het zadel gebeurt, daar hebben we thermografie voor, een nuttig hulpmiddel voor de zadelmaker/zadelpasser. Ook bij nieuw aangemeten zadels erg nuttig!
  3. Verbergt je paard/pony vage pijn elders in het lichaam bijvoorbeeld in een been? Compenseren = wijken voor pijn! Ik zie heel veel rugpijn door compensatie!

Wil je een thermografisch onderzoek “Rug- en Zadelcheck” aanvragen vul dan het onderstaande formulier in.

Consult aanvragen

Thermografie "Rug- en Zadelcontrole"

Gegevens eigenaar

Gegevens opdrachtgever

Alle belangrijke informatie gaat naar dit email adres! Controleer dit email adres goed op fouten.

Bij thermografie aan stal vermeld hier het staladres

—————————————

U kunt maximaal 4 paarden per formulier aanmelden.  

—————————————

Gegevens 1e paard / pony voor rug- zadelcontrole.

—————————————

Gegevens 2e paard / pony voor rug- zadelcontrole.

—————————————

Gegevens 3e paard / pony voor rug- zadelcontrole.

—————————————

Gegevens 4e paard / pony voor rug- zadelcontrole.

Rug- Zadelcontrole: In vrijwel alle gevallen maken we thermografiebeelden voor en na longeren.
Praktijk Healthy Horse is gespecialiseerd in het uitvoeren van thermografisch onderzoek bij paarden. We hebben een goede samenwerking met verschillende 1e en 2e lijns paardenklinieken in Nederland en Belgie voor vervolgonderzoek/behandeling. Voeren wij het thermografisch onderzoek uit op een paardenkliniek dan heeft u de mogelijkheid aanvullend onderzoek te laten uitvoeren aansluitend aan het thermografisch onderzoek. De dierenarts bespreekt dan direct het plan van aanpak met u. Alle kosten gemaakt door handelingen en/of behandelingen door de dierenarts zijn uiteraard niet inbegrepen en moet u aan de desbetreffende dierenarts betalen. Indien gewenst kunt u vooraf deze kosten op de dag zelf met de dierenarts bespreken. U bent nimmer verplicht tot verder onderzoek en/of behandeling.

De thermografist houdt zich enkel bezig met thermografisch onderzoek en behandeld uw paard niet!

U ontvangt direct een automatisch bericht na verzenden met belangrijke informatie.  Niet ontvangen? Controleer uw spammap of neem contact met ons op.

Wordt het formulier niet verzonden? Controleer dan of de verplichte velden ingevuld zijn! Dit zijn de invulvelden met een sterretje*

Belangrijk:  Dit thermografisch onderzoek moet in een tochtvrije ruimte met een vlakke droge vloer uitgevoerd  worden, zonder directe inval van zonnestralen door het dak!  En er is een ruimte nodig waar het paard gelongeerd kan worden!