Wat is thermografie

Verzet?

Zadelproblemen?

Prestatieverlies?

Vage Klachten?

Kreupel paard?

Thermografie brengt de oorzaak in beeld!

Gevoelig met borstelen

Moeite met buigen

Staartzwiepen

Prestatieverlies

Gedragsverandering

Vroegsignalen van pijn:
De beste paarden lopen op karakter en verbergen pijn!
Nu ook sportpaardenbegeleiding met thermografie!
rugcontrole met thermografie
Voorkom prestatieverlies
Met thermografie rugcontroles

cervicaal  Wat is thermografie

Thermografie is een fysiologische meetmethode. Dit houdt in dat we als het ware “de reactie van het lichaam meten”. Om deze reden is thermografie dan ook een zeer gevoelige meetmethode. Immers voor een röntgenfoto maakt het niet uit of het paard die dag gelongeerd of gereden is. Voor de thermografie is dit een wereld van verschil, dit omdat door deze beweging de doorbloeding veranderd. En bloed is warm!

In de meeste gevallen voeren we dan ook een thermografisch onderzoek uit voor- en na beweging.

Met een infrarood camera meten we de fysiologische processen die een verschil in themperatuur produceren. Via de huid van het paard wordt deze warmte vrijgegeven als infraroodstraling. Infrarood is warm en meetbaar. De camera zelf zendt geen straling uit. Het is dus een uiterst veilige methode om blessures in kaart te brengen. De infrarooddetector in samenwerking met de software van de camera zet de gemeten warmte-straling (infrarood) om in een infraroodfoto, ook wel thermogram genoemd.

Sterk doorbloedde delen stralen meer warmte uit dan minder doorbloedde delen van de huid. Aan de temperatuurschaal in de infraroodfoto (het thermogram) is te zien wat koude of warme kleuren zijn.
De linkerhelft en rechterhelft van het paard is anatomisch hetzelfde en hoort dan ook dezelfde doorbloeding te hebben. Zien we een afwijkend beeld dan is de aanwezigheid van meer of minder bloed in de weefsels veelal een reactie van het lichaam op een blessure, overbelasting en/of een pijnprikkel! Bloed is warm en meetbaar! Op deze wijze brengen wij de blessures in kaart.

Het lijkt heel simpel, echter thermografie houdt meer in dan enkel kijken naar warme locaties!

KWALITEIT

focus op kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel! Wij streven altijd naar het maximaal mogelijke! In ons streven u de beste prijs, kwaliteit en service te kunnen bieden, investeren wij continu in kennisuitbreiding en de kwaliteit van onze diensten.

De voorbereiding

Om goed en betrouwbaar thermografisch onderzoek uit te kunnen voeren moet niet alleen het consult maar ook het paard voorbereid worden voor het thermografisch onderzoek. Om deze reden willen wij altijd een ingevuld consultaanvraag formulier van u ontvangen. De voorbereiding is afhankelijk van de klachten en symptomen van uw paard.

Veiligheid

Thermografie is een uiterst veilig onderzoek. Het is een contactloze onderzoeksmethode en er komt geen schadelijk straling bij vrij. We meten slechts de warmte die het lichaam uitzend.  

© Copyright - Praktijk Healthy Horse Thermografie