Webinar

- Thermografie bij paarden -

Het belang van Onderzoek, Preventie en Monitoren


Door Irma Wensink / Praktijk Healthy Horse

Kies zelf een datum en tijd bij inschrijving!

Dit webinar is voor iedereen met interesse in thermografie bij paarden. 

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar! VOL = VOL

Webinar thermografie bij paarden

In het 1e deel van dit webinar

🔴 Even voorstellen
🟠 Thermografisch onderzoek
🟡 Het nut van preventie!
🟢 Vage klachten en verzet.
🔵 Hoefijzers slecht?
🟣 Peesbeschermers ja of nee!
⚫ Rug en Zadelcheck?

cursus voor hoefsmeden

In het 2e deel van het webinar

🔴 Vroegtijdig pijn herkennen!
🟠 Paard met rugpijn
🟡 Langdurig kreupel
🟢 Gratis lid community
🔵 De opleidingen
🟣 1) Rugpijn en Zadelcheck
⚫ 2) Onderzoek Hele Paard

opleiding gediplomeerd paardenthermograaf

In het 3e deel van het webinar

🔴 De Infraroodcamera
🟠 Koop en huuropties
🟡 Speciale aanbieding
🟢 Software
🔵 Vragenrondje
🟣 Onderwerpen webinars
⚫ Kortingscode Thermografie

Een paard is een prooidier en verbergt pijn zo lang als mogelijk is, totdat de pijn te erg is en de pijn wel moet gaan tonen.

Herken jij de 1e symptomen? Jij wel toch?

Een paard kan niet praten? Eh... hmm... wordt er dan wel geluisterd naar het paard? Weg willen lopen met opstappen of opzadelen. Staartzwiepen met opzadelen of als je aan komt lopen met het zadel. Knarsetanden of happen, schudden met het hoofd. Allemaal al kleine uitingen van ongenoegen. Maar de keiharde werkers! De Toppers die er altijd voor gaan, die laten nog minder zien. Herken jij de signalen van je paard? Want je kunt zelf al veel doen op het moment van de 1e symptomen.

Wist je dat paarden die graag voor jou willen werken, voor jou hun best doen, meesters zijn in het verbergen van pijn en langdurig pijn accepteren? Als de pijn dan te erg is dat ze de pijn wel MOETEN tonen hebben ze er vaak al maanden ja soms zelfs jaren last van.
Hoe herken je dit in een vroeg stadium en wat kun je hieraan zelf doen...
In dit webinar ga ik daar dieper op in.

Speciaal voor jouw paard heb ik een mooie aanbieding gemaakt! Een thermografisch onderzoek voor een spotprijsje! Ja ECHT een spotprijsje! Onder het motto: VOORKOMEN = BETER DAN GENEZEN.
Ja toch? Daar ben jij het toch ook volledig mee eens?

Schrijf je snel in voor dit webinar, VOL = VOL

Kies zelf een datum en tijd bij inschrijving!

Wie is Irma Wensink?

Irma Wensink is jarenlang beroepsmatig op vele paardenstallen en als paraveterinair op paardenpraktijken werkzaam geweest, hierdoor kent zij de ins en outs van het vak. Ze weet dus als geen ander hoeveel werk een geblesseerd paard met zich mee brengt. In 2004 is Irma gestart met thermografie en na het volgen van verschillende opleidingen in Amerika haar praktijk gestart in 2005. Inmiddels is ze gespecialiseerd in het uitvoeren van het thermografisch onderzoek bij paarden en mensen. En wordt regelmatig gevraagd om te spreken op internationale congressen.

Irma volgt zelf nog steeds regelmatig nascholingen om Up to Date te blijven in dit mooie vak met ongekende mogelijkheden. Met passie voor het paard en thermografie helpt Irma je graag naar een hoger niveau!

Interesse om dit mooie vak thermografie te leren?

thermografie training

De aankoop van een infraroodcamera maakt nog niet dat je een goed betrouwbaar thermografisch onderzoek kunt uitvoeren. Thermografie is meer dan alleen foto's maken. Het is een vak wat tijd kost om het goed te leren. Maar eigenlijk is het door iedereen te leren. Je moet het alleen heel graag willen leren. Dan is erg veel mogelijk.
Je kunt een infraroodfoto maken als Fotograaf of als Thermograaf. Daar zit een erg groot verschil in wat betreft de betrouwbaarheid van de gemaakte infraroodfoto's! Foutmetingen zijn zo gemaakt als je geen kennis van het vak hebt! Een infraroodcamera is geen fototoestel! Je meet infraroodstraling!

Bij correct gebruik van de infraroodcamera en het op juiste wijze uitvoeren van een thermografisch onderzoek kun je problemen in beeld brengen op het gebied van bot, huid, slijmbeurzen, weke delen (zoals spieren, pezen, ligamenten) en het zenuwstelsel. Ook ontstekingen, verhoogde en verlaagde doorbloeding zijn zeer goed in beeld te brengen.

Preventie en Thermografie

infraroodcamera

De onderkant van het zadel is gemeten na het rijden. In dit geval zien we geen gelijkmatige druk van de kussens op de rug. Hmmm interessant niet? Dit ligt niet altijd aan het zadel, het kan ook aan het paard liggen. In dit geval liep het paard met een holle rug in draf vanwege vage pijn in het rechter voorbeen. Nog niet kreupel maar de kogel was te warm. Even een stapje terug in de training heeft een kreupelheid voorkomen. Een preventiecheck heeft een kreupelheid voorkomen.
-----------------

Preventie en Thermografie

Ook hier is de onderkant van het zadel gemeten na het rijden. Een totaal ander warmtepatroon (rode kleur). Dit kan aan het zadel liggen, het paard en nu bij dit patroon zelfs aan de ruiter. Met een kleine controle komen we achter de oorzaak. De kussens waren niet gelijkmatig gevuld. Het zadel lag ook wat aan de achterkant te klapperen met rijden. Deze is doorverwezen naar de zadelmaker/zadelpasser, die heeft hier meer specialistische kennis in. Het zadel kon passend gemaakt worden.
-----------------

Preventie en Blessure detectie

veterinaire thermografie

Wat kunnen we nu met deze informatie? Heel veel juist! Dit zijn allemaal paarden die in de sport lopen! Nu kan er vroegtijdig stappen ondernomen worden.
Het 1e jaar van de opleiding gaat over rugpijn en zadelcheck. Hierin leer je correcte opnames te maken. Eenvoudige controles uit te voeren en een eindconclusie te maken. Zadelmaker nodig? De dierenarts? Rug en zadel is OK? Als een paard beenpijn heeft gaat de rug veranderen, het zadel past dan niet meer. Daarom is dit onderzoek een mooie preventie check. Voor de zadelmaker/zadelpasser een extra hulpmiddel bij het passen van zadels. Het is mogelijk om al snel door te gaan naar jaar 2 als je ook het hele paard wilt leren onderzoeken, afhankelijk van de keuze van de studenten kan dit al na ongeveer 3 tot 6 maanden na de start van jaar 1. Ik vertel hier meer over in het webinar.
-----------------

Thermografie heeft ongekende mogelijkheden!

Meer weten? Schrijf je in voor dit webinar!
Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. VOL = VOL

Kies zelf een datum en tijd bij inschrijving!

Ook jij kunt het leren!

Lees hieronder wat anderen vertellen over het werk van Irma

Over het thermografisch onderzoek

Na bijna 2 jaar zoeken en puzzelen met de kreupelheid van mijn Lusitano ruin van 8 jaar kwam mijn dierenarts met het idee om een Thermografisch onderzoek te laten doen. Het is een investering welke zich heel gemakkelijk terugbetaalt omdat het helpt te lokaliseren.

In ons geval in de nekwervels terwijl we op de benen gefocust waren. Eerder klinisch en röntgenologisch onderzoek bleek een complexe puzzel met geen oplossing alleen nog meer vraagtekens. Je kan geen diagnose stellen met dit onderzoek. Maar je weet wel WAAR je moet gaan zoeken. En dat scheelt een hoop foto’s, geld, tijd en gedoe.

Binnen een kwartier gaf Irma al aan dat het probleem in de nekwervels zat en dat is afgelopen maandag bevestigd in de kliniek. Dankzij Irma Wensink’s kundige en respectvolle manier van werken weet ik nu de bron van de ellende. Grote stap – snel thuis!

Regine

Over het thermografisch onderzoek

Mijn paard begon chagrijnig gedrag te laten zien bij het opzadelen en ook onder het zadel werd hij steeds opstandiger. Ik kreeg van m’n instructrice en stalgenoten te horen te horen dat hij me gewoon aan het uitproberen was, ik moest hem er maar doorheen rijden, ik was te lief voor hem. Mij zat het niet lekker en ik heb toen van alles laten checken: tandarts, 2 verschillende zadelmakers, osteopaat, andere voeding, massage.. Nergens kwam voldoende uit, maar ondertussen werd z’n gedrag wel steeds erger.

Toen heb ik Irma thermofoto’s laten maken en hier kwamen heel duidelijke plekken uit waar hij pijn had, vooral z’n rug was een probleem. Met deze informatie ben ik naar de da gegaan en zij heeft m’n paard toen heel gericht verder kunnen onderzoeken en kunnen behandelen. Na behandeling en revalidatie heeft Irma opnieuw foto’s gemaakt en toen zagen we een heel ander beeld.

Een zadelmaker heeft aan de hand van de foto’s een zadel kunnen adviseren en toen konden we eindelijk pijnvrij rijden. Het heeft nog even gekost voor we echt het vertrouwen weer terug hadden, maar ik zag z’n gedrag wel steeds beter worden, ook was hij veel vrolijker. Omstanders gaven aan dat het wel een totaal ander paard leek.

Had ik dit maar eerder gedaan, dat had ons een hoop ellende kunnen besparen. Luister als eigenaar dus naar je paard en naar je gevoel!

Mariska

Over de opleidingen die we geven

Ik heb een geweldige tijd gehad, geweldige presentaties, geweldig gezelschap, heerlijk eten, ik kan niet wachten op de volgende!
Het is een goed georganiseerde en zeer informatieve cursus. Ik zou het zeker aanraden als je geïnteresseerd bent in thermografie.

Hazel

---------------------------

De cursus was erg interessant. Alles werd tot in detail uitgelegd en er werd veel tijd besteed aan eventuele vragen. Ik kom terug voor meer. Dank je!

Readin

---------------------------

Mooie cursus, gespecialiseerde personen, erg interessant. Wil nog veel meer weten.
Gebaseerd op wetenschappelijke feiten en toch begrijpend overgebracht.

Patricia

Kies zelf een datum en tijd bij inschrijving!

Praktijk Healthy Horse Thermografie
logo thermografie centrum