Serie Part of the Body

Webinar

- Halsproblemen bij paarden -


Door paardenarts Stefan Cokelaere
van Sporthorse Medical Diagnostic Centre (SMDC)
Donderdag 9 maart om 19:30 u.


Kun je deze datum niet! Bekijk dan later de opname!
Webcam / microfoon niet nodig, we kunnen jou niet zien of horen!

Dit webinar is voor iedereen met interesse in halsproblemen bij paarden. 

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar! 

VOL = VOL

Webinar thermografie bij paarden

Kun je deze datum niet? Geen probleem! Schrijf je in, heb je niet kunnen kijken dan ontvang je automatisch binnen 1 dag na het webinar de mogelijkheid om de opname binnen 1 week te bekijken.

cursus voor hoefsmeden

We gaan dit jaar verder met de serie "Part of the Body", in plaats van naar ons toe te komen, nu als webinar. Waarin we voor jou steeds een klein stukje van het paard tot in detail bespreken, altijd door specialisten in dit vak.

Voor wie zijn deze webinars?

Doelgroep: paardenhouders, therapeuten en overige geïnteresseerden.

🔴 Wil je meer leren over de anatomie?
🟠 Blessures en problemen bij paarden?
🟡 Leren wat normaal / afwijkend is?
🟢 Leren over de diagnose en behandeling?
🔵 Leren over revalidatie en training?
🟣 Dan is de serie Part of the Body echt wat voor jou!
In deze 1e aflevering: Halsproblemen bij paarden.
Noteer alvast 1 juni: Webinar Artrose bij paarden!
Het delen van deze pagina wordt zeer gewaardeerd!

Schrijf je vandaag nog in!
VOL = VOL
Webcam / microfoon niet nodig, we kunnen jou niet zien of horen!

In dit webinar deelt paardenarts Stefan Cokelaere zijn veterinaire kennis en kunde over halsproblemen met jou.

In de laatste jaren is er steeds meer aandacht voor halsgerelateerde problematiek bij paarden. Naast het herkennen van de problematiek is het ook belangrijk om het paard zo goed en zo fijn mogelijk te laten functioneren om problemen aan te pakken en/of te voorkomen.
Kennis – van basis tot meer diepgaand – is hierbij onontbeerlijk.

Het volgende komt aan bod in deze webinar:
- kennis van de anatomie en biomechanica van de hals: dit is de nodige basis om te kunnen begrijpen hoe we dergelijke problemen aanpakken.
- Hoe diagnosticeren wij dergelijke problemen: klinisch - basis tot meer geavanceerde beeldvorming.
- Wat is het management van paardenarts Stefan Cokelaere bij halsgerelateerde problematiek, de veterinaire behandelingen, fysiotherapeutische modaliteiten, revalidatie (oa. training), en meer...

Ook bieden we je de mogelijkheid voor het stellen van (privé)vragen via de chatbox.

Kun je deze datum niet? Geen probleem! Schrijf je in, heb je niet kunnen kijken dan ontvang je automatisch binnen 2 dagen na het webinar de mogelijkheid om de opname alsnog te bekijken.

Behandeling van de hals onder geleide van echografie door paardenarts Stefan Cokelaere.

Spreker webinar:

Wie is paardenarts Stefan Cokelaere

thermografie training

Hieronder een verkorte versie over paardenarts Stefan Cokelaere. Vanaf 2002 tot 2005 heeft Stefan een residency of een specialisatie-opleiding chirurgie grote huisdieren voltooid aan de Universiteit Gent. In 2007 heeft Stefan het diploma behaald als Europees Specialist Chirurgie (Diplomate ECVS – European College of Veterinary Surgeons).

In 2008 verhuisde Stefan naar Nederland en heeft hij ruim 10 jaar gewerkt aan de Universiteitskliniek voor Paarden aan de Universiteit Utrecht. Stefan was senior staflid bij de Heelkunde en was verantwoordelijk voor de chirurgie en de orthopedie van het paard.

Zijn vakgebied ligt met name in de orthopedie (kreupelheden en wervelkolomproblematiek), sportgeneeskunde, revalidatie en orthopedische chirurgie. Na een training van 2 jaar heeft Stefan in 2010 het diploma behaald als FES (Focus on the Equine Spine) gecertificeerd chiropractor.

In 2016 heeft hij de Amerikaanse specialisatietitel behaald voor veterinaire sportgeneeskunde en revalidatie (Diplomate ACVSMR – American College of Veterinary Sports Medicine and Rehabilitation). Vanaf 1 november 2018 is Stefan werkzaam bij het SMDC (Sporthorse Medical Diagnostic Center)

Organisatie webinar:

Wie is Irma Wensink

Irma Wensink is jarenlang beroepsmatig op vele paardenstallen en als paraveterinair op paardenpraktijken werkzaam geweest, hierdoor kent zij de ins en outs van het vak. Ze weet dus als geen ander hoeveel werk een geblesseerd paard met zich mee brengt.

In 2004 is Irma gestart met thermografie en na het volgen van verschillende opleidingen in Amerika haar praktijk gestart in 2005. Inmiddels is ze gespecialiseerd in het uitvoeren van het thermografisch onderzoek bij paarden en mensen. En wordt regelmatig gevraagd om te spreken op internationale congressen.

Irma organiseert en volgt zelf nog steeds regelmatig nascholingen om Up to Date te blijven in dit mooie vak met ongekende mogelijkheden. Met passie voor het paard, het medische stukje en thermografie helpt Irma je graag naar een hoger niveau!

Thermografie is een techniek om een overzicht te krijgen van de pijnlocaties en compensatieproblemen in het hele paard voor een betaalbare prijs. Op het gebied van gewrichten, spieren, pezen, ligamenten, banden, slijmbeurzen, botten, bloedvaten en het zenuwstelsel.

Zeer geschikt bij paarden met vage klachten, verzet en kreupelheden. Of gewoon ter preventie! Doordat het compenseren voor verborgen pijn door een paard in beeld te brengen is, zijn zeer vroegtijdig beginnende blessures in beeld te brengen, zelfs voordat een paard de pijn toont.

Een paard is een prooidier en verbergt pijn zo lang als mogelijk (vaak maanden tot jaren) totdat de pijn te erg is (meer schade) en de pijn wel moet gaan tonen. Ik behandel niet, aan de hand van de uitslag van het thermografisch onderzoek is het mogelijk om gericht door te verwijzen naar een dierenarts met een specialisme op dat gebied.

Thermografie en diagnostiek

infraroodcamera

Een halsprobleem gedetecteerd met thermografie, contactloos en stralingsvrij. Vage klachten, verzet, kreupel? Soms zit de oorzaak in de hals echter niet altijd. In één onderzoek weet je hoe het paard ervoor staat wat kostenbesparend werkt. Dit geeft een dierenarts extra informatie tijdens het opstellen van het behandelplan en revalidatie advies.
-----------------

Gratis webinar hou je email in de gaten.

Thermografie bij paarden Deel 1
In dit webinar verteld Irma Wensink over de vele mogelijkheden van thermografie bij vage klachten, verzet, kreupelheden en rugpijn bij paarden
-----------------

Gratis webinar hou je email in de gaten.

veterinaire thermografie

Thermografie bij paarden Deel 2
In dit webinar verteld Irma Wensink over het herkennen van subtiele pijnsignalen met als doel verergering te voorkomen. Vroegtijdig herkennen van deze signalen vergroot de kansen op een sneller herstel. Met video opnames en vele voorbeelden van thermografie en preventie.
-----------------

Leer hoe het paard in elkaar zit.

Donderdag 9 maart om 19:30 u.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. VOL = VOL

Opname beschikbaar als je niet op deze datum kunt!
Webcam / microfoon niet nodig, we kunnen jou niet zien of horen!

Lees hieronder wat anderen vertellen over de vorige cursussen.

Nederlandstalige cursussen

Mooie cursus, gespecialiseerde personen, erg interessant. Wil nog veel meer weten.
Gebaseerd op wetenschappelijke feiten en toch begrijpend overgebracht.
Patricia
--------------------

Engelstalige cursussen

Brilliant course. Excellent speakers. Really informative and useful information with practical application. Thank you so much.
Janet
--------------------

Over het webinar "Part of the Body" Halsproblemen bij paarden.

Vertel mij aan het einde van dit 1e webinar "Part of the Body" wat je er van vond, zodat ik jouw verhaal hier kan plaatsen. :-)
---------------------------

Opname beschikbaar als je niet op deze datum kunt!
Webcam / microfoon niet nodig, we kunnen jou niet zien of horen!

logo thermografie centrum
Praktijk Healthy Horse Thermografie
logo thermografie centrum