Consult thermografie hele paard

Thermografisch onderzoek
“Hele paard”

Consultaanvraag

Thermografisch onderzoek van het hele paard.

Om een consult goed te kunnen voorbereiden hebben we altijd een ingevuld consultformulier van u nodig. U ontvangt daarna onze belangrijke richtlijnen om het maximale uit het thermografisch onderzoek te kunnen halen. Deze richtlijnen zijn erg belangrijk om op te volgen! Deze starten al enkele dagen voor het thermografisch onderzoek.

Deze belangrijke richtlijnen niet per mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Consult aanvragen

Thermografie "Hele paard"

Gegevens eigenaar

Gegevens opdrachtgever

Alle belangrijke informatie gaat naar dit email adres! Controleer dit email adres goed op fouten.

Bij thermografie aan stal vermeld hier het staladres

—————————————

Gegevens paard / pony.

De onderstaande vragen graag zo uitgebreid mogelijk invullen. Ook als u al via de telefoon het één en ander heeft doorgegeven. Aan de hand hiervan kunnen wij u extra instructies geven om meer uit het thermografisch onderzoek te kunnen halen.

In vrijwel alle gevallen maken we thermografiebeelden voor en na een bewegingsonderzoek afhankelijk van de klachten van het paard of pony.
Praktijk Healthy Horse is gespecialiseerd in het uitvoeren van thermografisch onderzoek bij paarden. We hebben een goede samenwerking met verschillende 1e en 2e lijns paardenklinieken in Nederland en Belgie voor vervolgonderzoek/behandeling. Voeren wij het thermografisch onderzoek uit op een paardenkliniek dan wordt dit bewegingsonderzoek omgezet in een klinisch- en/of kreupelheidsonderzoek, uitgevoerd door de dierenarts. De dierenarts bespreekt dan direct het plan van aanpak met u. Alle kosten gemaakt door handelingen en/of behandelingen door de dierenarts zijn uiteraard niet inbegrepen en moet u aan de desbetreffende dierenarts betalen. Indien gewenst kunt u verder onderzoek of een behandeling laten uitvoeren en vooraf deze kosten op de dag zelf met deze dierenarts bespreken. U bent nimmer verplicht tot verder onderzoek en/of behandeling.

De thermografist houdt zich enkel bezig met thermografisch onderzoek en behandeld uw paard niet!

U ontvangt direct een automatisch bericht na verzenden met belangrijke informatie.  Niet ontvangen? Controleer uw spammap of neem contact met ons op.

Wordt het formulier niet verzonden? Controleer dan of de verplichte velden ingevuld zijn! Dit zijn de invulvelden met een sterretje*

Waarom een thermografisch onderzoek van het hele paard?

In vrijwel alle gevallen is het van belang om de eerste keer het gehele paard te onderzoeken. Heeft uw paard bijv. rugpijn dan is een onderzoek van alleen een rug onvoldoende omdat rugpijn vele oorzaken heeft. Niet alleen het zadel maar ook bijv. kniepijn kan rugpijn veroorzaken.
Ook bij een kreupelheid of peesblessure vinden we vaak totaal ergens anders in het lichaam problemen (oorzaak of gevolg!) die als deze meegenomen worden in het behandelplan en/of trainingsadvies uw paard sneller en beter kan herstellen.

Wilt u een thermografisch onderzoek aanvragen vul dan het formulier in. Zien wij ter plaatse dat het niet nodig is om het gehele paard te scannen, dan zullen wij dit altijd met u bespreken.

Belangrijk:  Dit thermografisch onderzoek moet in een tochtvrije ruimte met een vlakke droge vloer uitgevoerd  worden, zonder directe inval van zonnestralen door het dak!  En er is een ruimte nodig waar het paard gelongeerd kan worden!