consult thermografie bij verzet

Thermografisch onderzoek  bij verzet

Alle paarden met verzet die ik (Irma) onderzocht heeft, hadden PIJN!!
Verzet is een poging van uw paard om u te vertellen dat er wat aan de hand is! Helaas wordt dit te vaak verkeerd begrepen en krijgt het stempel lastig paard. “AANPAKKEN moet je die, hij probeert je gewoon uit”, hoor je maar al te vaak roepen. Vaak wordt het paard door de pijn heen gereden, accepteert de pijn tijdelijk, met alle gevolgen van dien! Vergeet niet, een paard is een prooidier en verbergt pijn zo lang als mogelijk is, je kunt in de meeste gevallen in het begin “er doorheen rijden” maar er komt een moment dat het teveel wordt voor je paard. Des te eerder de oorzaak in beeld des te beter voor je paard/pony! Zet thermografie in om de oorzaak van het verzet te achterhalen. Slechts 1 onderzoek nodig voor 1 vaste prijs.

Consultaanvraag

Thermografisch onderzoek bij verzet.

Om een consult goed te kunnen voorbereiden hebben we altijd een ingevuld consultformulier van u nodig. U ontvangt daarna onze belangrijke richtlijnen om het maximale uit het thermografisch onderzoek te kunnen halen. Deze richtlijnen zijn erg belangrijk om op te volgen! Deze starten al enkele dagen voor het thermografisch onderzoek.

Deze belangrijke richtlijnen niet per mail ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Consult aanvragen

Thermografie bij verzet

Gegevens eigenaar

Gegevens opdrachtgever

Alle belangrijke informatie gaat naar dit email adres! Controleer dit email adres goed op fouten.

Bij thermografie aan stal vermeld hier het staladres

—————————————

Gegevens paard / pony.

De onderstaande vragen graag zo uitgebreid mogelijk invullen.  Ook als u al via de telefoon het één en ander heeft doorgegeven.  Aan de hand hiervan kunnen wij u extra instructies geven om meer uit het thermografisch onderzoek te kunnen halen.

Geef ook aan of de problemen linksom en rechtsom hetzelfde zijn en of er momenten zijn dat het paard of pony zonder verzet loopt.

In vrijwel alle gevallen maken we thermografiebeelden voor en na een bewegingsonderzoek afhankelijk van de klachten van het paard of pony.
Praktijk Healthy Horse is gespecialiseerd in het uitvoeren van thermografisch onderzoek bij paarden. We hebben een goede samenwerking met verschillende 1e en 2e lijns paardenklinieken in Nederland en Belgie voor vervolgonderzoek/behandeling. Voeren wij het thermografisch onderzoek uit op een paardenkliniek dan wordt dit bewegingsonderzoek omgezet in een klinisch- en/of kreupelheidsonderzoek, uitgevoerd door de dierenarts. De dierenarts bespreekt dan direct het plan van aanpak met u. Alle kosten gemaakt door handelingen en/of behandelingen door de dierenarts zijn uiteraard niet inbegrepen en moet u aan de desbetreffende dierenarts betalen. Indien gewenst kunt u verder onderzoek of een behandeling laten uitvoeren en vooraf deze kosten op de dag zelf met deze dierenarts bespreken. U bent nimmer verplicht tot verder onderzoek en/of behandeling.

De thermografist houdt zich enkel bezig met thermografisch onderzoek en behandeld uw paard niet!

U ontvangt direct een automatisch bericht na verzenden met belangrijke informatie.  Niet ontvangen? Controleer uw spammap of neem contact met ons op.

Wordt het formulier niet verzonden? Controleer dan of de verplichte velden ingevuld zijn! Dit zijn de invulvelden met een sterretje*

Thermografisch onderzoek bij verzet.

Bijvoorbeeld bij bokken, steigeren, vluchtgedrag, uitbreken, hevig staartzwiepen, verzet bij een bepaalde oefening, overdreven schrikken of paniekerig gedrag.

Zodra uw paard verzet toont is hier altijd een reden voor. Een paard steigert of bokt niet zomaar (een bok van plezier niet meetellend). Nijdig zwiepen met de staart, tandenknarsen of oren plat in de nek tijdens het rijden of bij bepaalde oefeningen doet een paard niet voor zijn plezier. Het is belangrijk om de reden hiervan in beeld te brengen. Dit kan met thermografie!

Dit onderzoek wordt aangepast aan het type verzet welke uw paard of pony toont.

Wilt u een thermografisch onderzoek aanvragen vul dan onderstaand formulier in. Zien wij ter plaatse dat het niet nodig is om het gehele paard te scannen, dan zullen wij dit altijd met u bespreken.

Belangrijk:  Dit thermografisch onderzoek moet in een tochtvrije ruimte met een vlakke droge vloer uitgevoerd  worden, zonder directe inval van zonnestralen door het dak!  En er is een ruimte nodig waar het paard gelongeerd kan worden!