Serie Part of the Body

Webinar

- Artrose bij paarden -


Spreker: dierenarts Michel Hoegaerts / Equisound
Donderdag 29 juni om 19:30 u.


Kun je deze datum niet! Bekijk dan later de opname!
Webcam / microfoon niet nodig, we kunnen jou niet zien of horen!


Heb jij een kreupel paard?
Of wil je bijleren?

Medische doorbraak voor paarden
met chronische voet- en beenpijn
hoefkatrol, spat, artrose, vergroeiingen.…Artrose bij paarden

In dit webinar deelt dierenarts Michel Hoegaerts zijn veterinaire kennis en kunde met jou over artrose bij paarden en de nieuwste behandelmogelijkheden.

In de laatste jaren is er steeds meer aandacht voor het dierenwelzijn. Naast het herkennen van problemen is het ook belangrijk om het paard zo goed en zo fijn mogelijk te laten functioneren. Onder andere door problemen aan te pakken en/of te voorkomen.
Kennis – van basis tot meer diepgaand – is hierbij onontbeerlijk.

Het volgende komt aan bod in dit webinar:
🔴 Wat is osteoarthrose en hoe ontstaat het?
🟣 Is artrose aangeboren of erfelijk?
🟡 Het verschil tussen artrose/artritis.

🔵 Locaties waar artrose voor kan komen in een paard:
🟠 Op welke plaatsen is het minder erg en kan het paard er mee presteren?
🟡 Op welke plaatsen veroorzaakt het ernstige prestatieklachten?
🟢 Diagnostiek: radiologie, echografie, CT, MRI
🔵 Standaardbehandelmogelijkheden: beslag, medicamenteus, supplementen
🟣 Chirurgische behandelingsmethoden
🔴 Behandeling met de nieuwe technieken.
🟢 Het management en revalidatie van dierenarts Michel Hoegaerts bij artrose.

Ook bieden we je de mogelijkheid voor het stellen van (privé)vragen via de chatbox.

Kun je deze datum niet? Geen probleem! Schrijf je in, heb je niet kunnen kijken dan ontvang je automatisch binnen 3 dagen na het webinar de mogelijkheid om de opname alsnog te bekijken.

De allernieuwste behandelmethode voor paarden met artrose wordt besproken.

Medische doorbraak voor paarden met chronische voet- en beenpijn Hoefkatrol, spat, artrose, vergroeiingen,… eindelijk bestaat er een krachtige oplossing voor dergelijke problemen: BackSound®.

Gedaan met eeuwige kreupelheid, constante chronische orthopedische pijn en zelfs vroegtijdige euthanasie. 81% van alle patiënten loopt weer volledig correct in de weide of op wedstrijd. Ook voor toppaarden met kleine, terugkerende kwaaltjes biedt deze therapie een zeer goede oplossing.

Röntgenfoto van de ondervoet.
Foto Michel Hoegaerts / EquiSound - Het Medisch Centrum voor Paarden.

Dit webinar is voor iedereen met interesse in ziektes, aandoeningen en behandelmethodes bij paarden. 

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar! 

VOL = VOL

Webinar thermografie bij paarden

Kun je deze datum niet? Geen probleem! Schrijf je in, heb je niet kunnen kijken dan ontvang je automatisch bericht met de mogelijkheid om de opname te bekijken.
-----------------------------------------

Artrose bij paarden

Kreupel lopen is een veelvoorkomend probleem. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals een blessure, artritis of een infectie. Het is belangrijk om de kreupelheid snel te detecteren en te behandelen, om verdere schade aan het paard te voorkomen.

Artrose bij paarden is een degeneratieve aandoening waarbij het kraakbeen in de gewrichten veranderd. Dit kan leiden tot pijn, stijfheid en beperkte mobiliteit. Het kan optreden in elk gewricht, maar komt het meest voor in de benen van een paard.

Artrose bij paarden kan verschillende oorzaken hebben, zoals overbelasting van gewrichten, trauma, genetische aanleg, slechte voeding en leeftijd. Echter de oorzaken van artrose is ook nog deels onbekend. Het komt vaak voor bij oudere paarden, maar kan ook voorkomen bij jongere paarden.

De symptomen van artrose bij paarden kunnen variëren, maar kunnen onder meer zijn: stijfheid, kreupelheid, zwelling, verminderde bewegingsvrijheid en pijn. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar om artrose bij paarden te behandelen, waaronder medicatie, fysiotherapie, dieetveranderingen en beweging.

Het allerbelangrijkste is om kennis op te doen over het paard zodat je problemen leert te herkennen met daarbij de behandelmogelijkheden.

cursus voor hoefsmeden

Over de webinar serie "Part of the Body".
In deze webinar serie zal steeds een klein stukje van het paard tot in detail besproken worden, altijd door specialisten in dit vak.

In de planning "Part of the Body"
Deel 1 en Deel 2 over peesproblemen.
Van anatomie tot revalidatie!
Door Dierenarts Frans van Toor / SMDC

Voor wie zijn deze webinars?

Doelgroep: paardenhouders, therapeuten en overige geïnteresseerden.

🔴 Wil je meer leren over de anatomie?
🟠 Blessures en problemen bij paarden?
🟡 Leren wat normaal / afwijkend is?
🟢 Leren over de diagnose en behandeling?
🔵 Leren over revalidatie en training?
🟣 Dan is de serie Part of the Body echt wat voor jou!
Het delen van deze pagina wordt zeer gewaardeerd!

Schrijf je vandaag nog in!
VOL = VOL
Webcam / microfoon niet nodig, we kunnen jou niet zien of horen!

cursus voor hoefsmeden

Kun je deze datum niet? Geen probleem! Schrijf je in, heb je niet kunnen kijken dan ontvang je automatisch binnen 3 dagen na het webinar de mogelijkheid om de opname alsnog te bekijken.

Spreker webinar:

Wie is paardenarts Michel Hoeghaerts

Dierenarts Michel Hoegaerts

Dierenarts, Orthopeed en Echografist voor paarden

Michel Hoegaerts studeerde in het jaar 2000 af als dierenarts aan de faculteit diergeneeskunde van de Universiteit Gent, België. Nadat hij enkele jaren dienst deed bij een paardenpraktijk in Nederland, startte hij in 2002 een 4-jarige specialistenopleiding “Medische Beeldvorming" (radiologie, ECVDI) aan de vakgroep Medische Beeldvorming van de faculteit diergeneeskunde in Gent. Hij beëindigde deze opleiding eind 2006. Tijdens zijn studies verrichte hij onderzoek naar de “echografische benadering van de knie bij het paard” en bekwaamde hij zich in de echografie van pezen, banden en gewrichten. Zo ontwikkelde Michel een echte passie voor orthopedische echografie. De afgelopen jaren sprak hij dan ook regelmatig op verschillende nationale en internationale congressen en symposia. Hij geeft op regelmatige basis bijscholing in echografie aan dierenartsen. Sinds 2007 is Michel lid van de I.S.E.L.P. (International Society of Equine Locomotory Pathology).

In 2006 richtte Michel zijn eigen paardenkliniek EquiSound op, met een specialisatie in medische beeldvorming.

Ondertussen groeide zijn bedrijf uit tot een multidisciplinair centrum met een uitgebreid team en aanbod aan diensten. Een gloednieuwe MRI scanner was hierbij de kers op de taart. Elke dag opnieuw zet Michel zich in voor zijn grootste zijn passie: het orthopedische onderzoek, de bijhorende beeldvorming (RX, echo, MRI)

Dierenarts Michel Hoegaerts is zeer gedreven in het zoeken naar oplossingen. Met onder andere een nieuwe behandeltechniek voor paarden met artrose als resultaat.

Heeft een behandeling voor artrose bij jouw paard niet geholpen? In dit webinar zal uitleg gegeven worden over de nieuwe behandeling. Je kunt vragen stellen via de chat.

Organisatie webinar:

Wie is Irma Wensink

Paraveterinair en Medisch thermografist

Irma Wensink is jarenlang beroepsmatig op vele paardenstallen en als paraveterinair op paardenpraktijken werkzaam geweest, hierdoor kent zij de ins en outs van het vak. Ze weet dus als geen ander hoeveel werk een geblesseerd paard met zich mee brengt.

In 2004 is Irma gestart met thermografie en na het volgen van verschillende opleidingen in Amerika haar praktijk gestart in 2005. Inmiddels is ze gespecialiseerd in het uitvoeren van het thermografisch onderzoek bij paarden en mensen. En wordt regelmatig gevraagd om te spreken op internationale congressen.

Irma organiseert en volgt zelf nog steeds regelmatig nascholingen om Up to Date te blijven in dit mooie vak met ongekende mogelijkheden. Met passie voor het paard, het medische stukje en thermografie helpt Irma je graag naar een hoger niveau!

Thermografie is een techniek om een overzicht te krijgen van de pijnlocaties en compensatieproblemen in het hele paard voor een betaalbare prijs. Op het gebied van gewrichten, spieren, pezen, ligamenten, banden, slijmbeurzen, botten, bloedvaten en het zenuwstelsel.

Zeer geschikt bij paarden met vage klachten, verzet en kreupelheden. Of gewoon ter preventie! Doordat het compenseren voor verborgen pijn door een paard in beeld te brengen is, zijn zeer vroegtijdig beginnende blessures in beeld te brengen, zelfs voordat een paard de pijn toont.

Een paard is een prooidier en verbergt pijn zo lang als mogelijk (vaak maanden tot jaren) totdat de pijn te erg is (meer schade) en de pijn wel moet gaan tonen. Ik behandel niet, aan de hand van de uitslag van het thermografisch onderzoek is het mogelijk om gericht door te verwijzen naar een dierenarts met een specialisme op dat gebied.

Dit webinar is voor iedereen met interesse in artrose bij paarden. 

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar! 

VOL = VOL

Gratis webinar hou je email in de gaten.

Thermografie bij paarden Deel 1
In dit webinar verteld Irma Wensink over de vele mogelijkheden van thermografie bij vage klachten, verzet, kreupelheden en rugpijn bij paarden.

Een paard is een prooidier en verbergt pijn zo lang als mogelijk is. Echter er ontstaan wel temperatuurverschillen die detecteerbaar zijn.
-----------------

Gratis webinar hou je email in de gaten.

veterinaire thermografie

Thermografie bij paarden Deel 2
In dit webinar verteld Irma Wensink over het herkennen van subtiele pijnsignalen met als doel verergering van klachten te voorkomen.

Vroegtijdig herkennen van deze signalen vergroot de kans op een sneller herstel. Met mooie video opnames en vele voorbeelden over de mogelijkheden van thermografie bij paarden.
-----------------

Thermografie en diagnostiek

infraroodcamera

Een paard is een prooidier en verbergt pijn zo lang als mogelijk is. Echter er ontstaan wel temperatuursverschillen die detecteerbaar zijn. Hier op de foto een groot warm (rood) patroon. Een halsprobleem gedetecteerd met thermografie, contactloos en stralingsvrij. Vage klachten, verzet, kreupel? In één thermografisch onderzoek van het hele paard weet je hoe het paard ervoor staat. Dit geeft een dierenarts extra informatie voor het vervolgonderzoek, de locatie om de mate van schade vast te stellen en tijdens het opstellen van het behandelplan met aansluitend het revalidatie advies.
-----------------

Leer hoe het paard in elkaar zit.

Donderdag 29 juni om 19:30 u.

Beperkt aantal plaatsen beschikbaar. VOL = VOL

Opname beschikbaar als je niet op deze datum kunt!
Webcam / microfoon niet nodig, we kunnen jou niet zien of horen!

Lees hieronder wat anderen vertellen over de vorige webinars.

Part of the Body aflevering 1
- Halsproblemen bij paarden -

Sandra Kamping: Heel gedetailleerd en goed te volgen webinar. Een aanrader voor iedere paardeneigenaar, maar ook professionals. Ook goede tips voor de revalidatie! Je krijgt echt waar voor je geld.
--------------------
Nienke Van Baren: Ontzettend leerzaam en veel informatie. Ik ga jullie zeker vaker volgen! Bedankt!
--------------------

Part of the Body aflevering 1
- Halsproblemen bij paarden -

Yvonne Bos: Zeer interessant en leerzaam en goed uitgelegd!
--------------------
Eliane Bolder: Heldere uitleg ondersteund met duidelijk beeldmateriaal.
--------------------
Fenna Kamst: Super leerzaam! Mijn pony heeft halsproblemen en deze webinar heeft mij veel inzicht gegeven.
--------------------

Part of the Body aflevering 2
- Artrose bij paarden -

Vertel mij aan het einde van dit webinar "Part of the Body" wat je er van vond, zodat ik jouw verhaal hier kan plaatsen. :-)
---------------------------

Opname beschikbaar als je niet op deze datum kunt!
Webcam / microfoon niet nodig, we kunnen jou niet zien of horen!

EquiSound Medisch Centrum voor Paarden
Praktijk Healthy Horse Thermografie
logo thermografie centrum